Keräilijöitä ja viljelijöitä

Metsän sydämessä

On olemassa keräilijöitä ja viljelijöitä. Moni meistä on enemmän toista ja kaiketi suurin osa on hieman molempia.

Itse olen ensisijaisesti keräilijä. Rakastan uusien paikkojen löytämistä, uusien maisemien, polkujen ja elämysten etsimistä. Kaipaan matkustamista, kävelyitä puiden alla, joen ja meren rannalla. Keräilen kokemuksia ja kukoistan, kun näen ja koen uusia asioita. Tämä kaikki kumpuaa ennen kaikkea valokuvauksesta. Valokuvaus saa minut keskittymään, katsomaan tarkemmin ja etsimään uusia näkökulmia.

Mutta siinä, missä kaipaan matkustamista, uusien paikkojen ja näkökulmien löytämistä, minussa on myös sisäinen viljelijä. Viljelijä, joka rakastaa rauhallisia aamuja, hiljaisuutta ja pysähtyneisyyttä. Joka innostuu oman ympäristönsä, kehonsa, mielensä ja sielunsa ravitsemisesta ja kehittämisestä. Joka nauttii tutusta ja turvallisesta.

On myös muutamia paikkoja, jotka tulevat aina tuntumaan minulle kodilta. Joihin tunnen kuuluvani, ja joihin kaipaan kerta toisensa jälkeen. Nämä ovat paikkoja, joihin voisin jäädä ja lähes unohtaa kaipuuni nähdä ja kokea uusia paikkoja ja elämyksiä. Nämä ovat meri ja saaristo.

Kumpi sinä olet, vai oletko myös molempia?