Valokuvaaja

Valokuvaaja Kati Kalkamo – www.katella.fi

Valokuvaaja Kati Kalkamo
Valokuvaaja Kati Kalkamo

Olen varsinaissuomalainen valokuvaaja, ja olen syntynyt Turussa vuonna 1978. Olen pitkälti itseoppinut valokuvaaja, ja ensimmäisen kamerani, pienen punaisen pokkarikameran, ostin 12-vuotiaana, josta sai alkunsa intohimo valokuvaukseen ja halu oppia.

Olen kehittänyt omaa kädenjälkeäni sekä kuvausfilosofiaani pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi, ja jäsenneltyä pohjaa sekä lisän tyylilleni ovat tuoneet niin kuvataide- taide- ja kulttuurihistorian opinnot kuin vaatetusalan artesaanitutkinto.

Korostan kuvissani pelkistettyä muotoa, rytmiä, väriä ja tunnelmaa, ja esillä kuvissani ovat niin realismin rosoisuus, abstrakti minimalismi kuin mielikuvituksesta ammentava symbolismi. Pääasiallisia kuvauskohteitani ovat luonto, yksityiskohdat maisemassa sekä erilaiset materiaalit ja esineet ympäristössä ja luonnossa.

Toivon omilla töilläni voivani kertoa maailman ainutlaatuisuudesta, hetkellisyydestä ja herkkyydestä sekä tavanomaisen kauneudesta, joka jää helposti huomaamatta tavoiteltaessa aina enemmän, uudempaa ja parempaa.

< Info | Valokuvausfilosofia >