Yhdessä ja erikseen

Illusion of separation - Valokuvaaja Kati Kalkamo
Illusion of separation – Valokuvaaja Kati Kalkamo

Kolmas ja viimeinen osuuskuntani juhlavuoden näyttely käynnistyi tänään 3. heinäkuuta Turun pääkirjastossa.

Yhdessä ja erikseen -näyttely on osa Kulttuuritekoja 20 v -näyttelysarjaa, ja se juhlistaa Osuuskunta Kulttuuriteon 20-vuotista taivalta.

Näyttely on avoinna Turun pääkirjaston aulassa ja tieto-osastolla 3.7.-30.8.2018 kirjaston aukioloaikoina.

Yhdessä ja erikseen - yhteisnäyttely - Osuuskunta Kulttuuriteko

Kasvun voima

Kun emme hukanneet aikaamme odottamiseen. Valokuvaaja Kati Kalkamo.
Kun emme hukanneet aikaamme odottamiseen, 2017, Ruissalo. Valokuvaaja Kati Kalkamo.

Osuuskuntani Kulttuuriteko Turku juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi osuuskunta järjestää Kulttuuritekoja 20 v -näyttelysarjan, jonka ensimmäinen näyttely, Kasvun voima, on parhaillaan käynnissä Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa.

Olen mukana näyttelyssä kolmella työllä, jotka ovat Ruissalosta vuosilta 2016 ja 2017, ja ne kertovat tarinaa sisäisestä voimasta, kasvusta, elämän kiertokulusta sekä irti päästämisestä.

Näyttely on avoinna 29.4. asti, myös pääsiäisen aikana. Kasvihuoneet ja kahvio ovat avoinna ma-su klo 10-17.
Tervetuloa!

Kulttuuriteko juliste - Kasvun voima

 

Uusi vuosi – mikä ihana tekosyy muutokselle!

Aika pohdinnoille. Manapouri järvi, Uusi-Seelanti. Valokuvaaja Kati Kalkamo.
Aika pohdinnoille. Manapouri järvi, Uusi-Seelanti, marraskuu 2017.

Vuodenvaihde saa mietiskelemään, pohtimaan elämää ja valintojaan, mitä uudelta vuodelta odottaa. Kenties vuodenvaihde on mitä älykkäin keksintö syntymäpäiväjuhlinnan lisäksi. Nämä ovat kaksi tilaisuutta tehdä säännöllisesti vuosittain muutoksia, muuttaa suuntaansa, karsia vahingollisia tapoja, tehdä valintoja ja uudistua. Jotkut päätökset ja lupaukset eivät kanna, mutta toiset saattavat muuttaa lopulta koko elämän suunnan ja laadun parempaan, mahdollisesti muuttaa jopa koko maailmaa.

En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, mutta viimeisen vuoden ajan olen elänyt muutoksien, irti päästämisen ja myös uusien päätösten aikaa. Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jota olen viimeisen vuoden ajan kantanut mukanani, on ollut pitää itselle tärkeät asiat ja arvot pinnalla jokaisessa päivässä. Sen sijaan että jäisin tapojen tai vanhojen käytäntöjen vietäväksi, yritän pysyä itselleni uskollisena jokaisessa valinnassani. Oman merkityksen löytäminen voi tuoda onnea elämään, vaikka puitteet eivät olisikaan omien toiveiden mukaiset. Jokaisella meillä on omat vaikeutemme, mutta myös vahvuutemme, vaikka se usein jää unohduksiin kohdattaessa vaikeuksia.

Uusivuosi on mitä mahtavin tilaisuus ja tekosyy tehdä muutos parempaan tai rohkaistua ja aloittaa vaikkapa alusta. Onnea uudelle vuodelle ja uuden vuoden valintoihinne!